Företaget We-U-Me AB är grundat av Malin Larsson, Hanna Bengtson och Jimmy Suhr och står bakom det digitala verktyet ViewMe. Vi har våra olika roller i företaget och tillsammans utgör vi ett team där det viktigaste är att göra skillnad för våra kunder!

Varför finns ViewMe?

I september 2011 föddes en fantastisk liten flicka; Tuva. Med henne föddes också nya insikter hos ett ungt föräldrapar. Insikter om människovärde och villkorslös kärlek men också om vilka krav som följer med ett annorlunda föräldraskap och att alla människor till slut når sin gräns. Genom Tuva kom erfarenheterna om att vara sitt barns fulla stöd. Inte bara under spädbarnstiden utan genom livet.
Genom henne kom utmaningen att släppa in människor i den närmsta sfären, människor som blev stödet som fick vardagen att fungera men också begränsade i självbestämmande och integritet. Genom Tuva startade livet med personlig assistans och ett ungt föräldrapar stod plötsligt inför att deras hem var arbetsplats och inför att hitta balans mellan ett föräldraskap och arbetsledarroll mitt i att livet inte blev som väntat.

Genom åren växte både insikter och behov. Arbetsgruppen i hemmet växte. Familjen växte. Och kraven på struktur för att få vardagen att gå ihop växte. Och med det växte också behovet av en fungerande kommunikation mellan alla som fick tillvaron att formas till ett meningsfullt liv. Pärmar med fina rubriker längs ryggen, listor med uppgifter och information, lappar på skåpsluckor och i lådor, chatgrupper med ändlöst skroll av information.

Och mitt i allt en förälder. En ung förälder som tappat en tydlig bild av sin egen gräns. Ständigt tillgänglig för frågor och med tydlig hand guida runt alla parter till rätt information.

Malin Larsson, idéskapare och en av grundarna till ViewMe. Till yrket fysioterapeut och även arbetsledare och aktivt involverad i sin dotters personliga assistans. Men mest av allt är hon mamma till tre på var sitt sätt fantastiska barn. Den här innovationen har sprungit ur önskan att ha utrymme för just det- att vara den förälder hennes barn behöver. För att nå dit behövs verktyget som ger möjlighet att dela vardagens ansvar med andra.


Malin Larsson

Grundare

Malin har varit egenföretagare inom fysioterapi och hälsa sedan 2007 och har därmed 15 års erfarenhet av journalföring, dokumentation och förmedling av instruktion till patienter och anhöriga. År 2011 fick hon och hennes man Jimmy en dotter med funktionsnedsättning vilket blev inspirationen till att arbeta med små barn och personer med funktionsvariation vilket har varit hennes fokus sedan dess. I samband med mellansonens födelse 2013 kom den personliga assistansen in i familjens vardag. Detta var starten på en utvecklande resa med förståelse för personstöd, arbetsledning, gruppdynamik och skapande av arbetsstruktur men lika mycket en resa av insikter från en överbelastad vardag med stort ansvar, höga krav, bristande förutsättningar och utebliven återhämtning.

Malin är en del av We-U-Me AB som jobbar med fysioterapi för barn och ungdomar med funktionsvariation samt utbildning och handledning för nätverket kring en person med funktionsvariation så som tex personlig assistans.

Hanna Bengtson

Medgrundare

Hanna visste tidigt att hennes kall låg inom funktionsvariation och har arbetat som ledsagare och personlig assistent. År 2010 var hon färdig fysioterapeut och har sedan dess haft olika uppdrag inom habilitering. I den rollen har hon fått ge stöd åt barn som vuxna och även handlett assistenter och arbetsgrupper med koppling till funktionsvariation. Hanna brinner för att knyta kontakter och förmedla kunskap och har hjärta för de som brottas med tuffa livssituationer. Hon lyckas möta individen där den är i alla lägen och är snabb i att gå från tanke till handling.  

Hanna är en del av We-U-Me AB som jobbar med fysioterapi för barn och ungdomar med funktionsvariation samt utbildning och handledning för nätverket kring en person med funktionsvariation så som tex personlig assistans.

Jimmy Suhr

Medgrundare

Jimmy startade sin yrkeskarriär 1999 inom IT-världen och arbetade sig uppåt i leden med olika ansvarsområden. 2007 fick han chansen att ta över familjeföretagets åkeri och valde att hoppa på det. Tiden inom IT-branschen i kombination med rollen som arbetsledare/chef inom åkeribranschen har gett goda erfarenheter av digitala administrativa system, flexibel schemaläggning, personalansvar och kundbemötande. Vid sidan av företagande och en lång fotbollskarriär har vardagen med funktionsvariation, personlig assistans och vanligt familjeliv givit insikter om en förälders kapacitet och begränsningar. 

Martin Wilén

Delägare

Martin har lång erfarenhet inom hela vård och omsorgsbranschen, är utbildad arbetsterapeut och sedan 2005 har han arbetat inom personlig assistans på olika chefspositioner, varit med och startat ett antal företag inom både personlig assistans, utbildning, juridik och ledsagning och avlösarservice. Han är en prestigelös och ödmjuk norrlänning med ett starkt driv att göra skillnad för andra människor.

Rulla till toppen